ÄDELTRÄ

Vi anpassar oss till dina individuella behov

Vi anpassar oss till dina individuella behov

Ceder är ett unikt träslag som har en mjuk struktur, raka fibrer och tydliga årsringar. Det är aromatiskt och du känner igen cederlukten från en nyvässad blyertspenna.

Det är ett av de bästa och mest användbara trä¬slagen till utomhusarbeten men det är även lämpligt till invändiga paneler. Den naturliga hållbarheten är utmärkt och det kan användas obehandlat.

Det innehåller naturliga röt och svamphindrande ämnen, thujapliciner och thujacider som gör det motståndskraftigt mot insektsangrepp. Ceder avlastar därmed miljön om det används som ersättning för tryckimpregnerat virke.

Med exotiska träslag får du en hård och väderbeständig yta. Den är uthållig mot mekaniska skador och behöver knappt renoveras. Exotisk trä är också fet vilket gör att det är helt fritt från stickor. Tack vare altanen eller terrassen i vårt trä förlänger du perfekt inomhusmiljö och kan njuta av naturen utan att ta på dig skorna.

Bland träslag vi erbjuder finns t ex teak, bangkirai, cumaru, morado, merbau, massaranduba, lapacho, garapa. De flesta har ett inbyggt skydd mot röta.

Hållbarhet - Ibland kan själva virket vara billigt medan konstruktionen och renoveringen kostar mer. Vårt trä är inte det billigaste på marknaden, men dess låga underhållskostnader ställer det högst bland träslag man oftast väljer för sina hus och gårdar.

Fördelar med vårt system:

  • enkel montering
  • golvets kraftigt varierande bygghöjder
  • kräver ej jämna underlag
  • snabb torkning efter nederbörd

Bland europeiska träslag vi erbjuder kan du säkert hitta ett som passar dig bäst. Du kan välja mellan bl. a. ek, bok, lärk, gran, furu, thermo ask, och valnöt. De skiljer sig förstås för varandra när det gäller användningsområde. T ex thermo ask passar utmärkt för fasadbeklädnad då du vill ha en stark kulör som inte bleknar med tiden. För inomhusbruk är termiskt behandlad bok, ask och ek bland de populäraste. Om du drömmer om en lite lyxigare parkett föreslår vi t ex valnötträ.

Trä/aluminium fönster är nuförtiden mest populära pa den svenska marknaden, särskilt när det gäller bostäder. Denna typ garanterar högsta uthalligheten - tack vare yttre metallbeklädnad. Men inomhus har du samma, den mest önskade typen – träfönster.

Ädelträ uppfattas som mer levande material än glas och metall och väljs ofta till fasader i vissa byggnader då det passar bättre i omgivningen. Ädelträfasader är vackra och tåliga samt uppskattas för sin mijlövänliga karaktär och att det ger byggnaden en hemtrevlig stämning.

Bland träslag vi erbjuder finns de bästa och mest användbara trä­slagen till inom- och utomhusarbeten. De är hårda, ganska tunga, men samtidigt elastiska. Vissa behöver inte oljas. De innehåller naturliga röt- och svamphindrande ämnen, och även ämnen som gör det motståndskraftigt mot insektsangrepp. Då avlastar de därmed miljön om de används som ersättning för tryckimpregnerat virke.

Välj bland många träslag och dra nytta av fasad eller golv som är helt fritt från stickor, knappt behöver renoveras och är uthålligt mot mekaniska skador. Tack vare altanen eller terrassen i vårt trä förlänger du perfekt inomhusmiljö och kan njuta av naturen utan att ta på dig skorna.